Sushi Bijgerechten

Ben je benieuwd wat je naast je sushi kan eten als bijgerecht? Er zijn verschillende soorten bijgerechten en drankjes die je kan serveren met je zelfgemaakte sushi! Lees dan snel verder want op deze pagina vind je verschillende sushibijgerechten!

Komt u eten bij Shiki Sushi Lounge? In onze menukaart vindt u een ruime keuze uit verschillende Japanse gerechten. Van een ruime keuze aan sushi soorten tot heerlijke cocktails uit onze cocktailbar

Sushi bijgerecht lambskewers

Wat eet je naast sushi?

Om je sushigerecht helemaal compleet te maken, kan kiezen voor verschillende sushi bijgerechten. Zo kan je kiezen voor een Salmon Avocado Salade of Tori Teriyake; lekkere stukjes vlees op een stokje. Heb je liever een vegetarisch bijgerecht? Ga dan voor Edamame, een gezonde Japanse snack van sojabonen. Ook zijn komkommersalade of een zeewiersalade is een perfecte en verantwoorde begeleider bij elke sushimaaltijd.

Benieuwd naar andere opties? Bekijk dan eens onze menukaart voor inspiratie!

Sushi bijgerecht lambskewers

Wasabi

Wasabi is een sterke specerij uit de Japanse keuken die vaak wordt gegeten bij sushi en andere visgerechten. De meeste wasabi die tegenwoordig in het Westen verkocht wordt is niet het oorspronkelijke traditionele recept. Het is een imitatie of wasabi vervanger, die gemaakt is van groengekleurde radijs, of een mengsel van mierikswortel, radijs, mosterd, bladgroen en andere stoffen.

Ook in Japan wordt vaak imitatie wasabi gebruikt, daar wordt het onder meer in tubes en als wasabi poeder op de markt gebracht. Alleen in de betere sushirestaurants in Japan en daarbuiten wordt nog echte wasabi in de sushi verwerkt. De smaak van echte wasabi is zoet en heeft een aangename pittige smaak die kortstondig van duur is. De imitatie wasabi is pittiger en heeft een langere nasmaak. Wasabi is altijd een bijgerecht dat wordt geserveerd naast de sushi.

Wil je zelf Wasabi maken? Lees in deze blog hoe je dat moet doen!

Sushi bijgerechten Wasabi

Welke wijn bij sushi

Welke wijn drink je bij sushi?

Misschien heb jij je het wel eens afgevraagd wat je het beste kan drinken bij je sushi? Welke soort wijn drink je bij je sushi? Wat drinken Japanners bij hun sushi? In Japan is het bijvoorbeeld heel gebruikelijk om een biertje te bestellen bij je sushi en in het westen drinkt men graag een wijntje bij hun eten. Dus wat drink je bij je sushi?

Nu zullen vele denken: ‘Sushi is vis en bij vis hoort witte wijn.’ Errrr, fout! Witte wijn is niet wat ze in Azië bij hun sushi drinken. In Azië drinken ze een rijstwijn genaamd Sake of een zoete rijstwijn genaamd Mirin.

Benieuwd naar deze Japanse rijstwijnen? Lees hier alles over Japanse rijstwijn!

Welke wijn bij sushi

Wij hebben alvast 5 leuke en orginele sushi recepten voor je uitgedacht; lees ze hier!

Of misschien wil je weten hoeveel sushi je per persoon moet maken? Dat kan je hier lezen!

Weet je niet hoe je moet beginnen? Wij hebben ook een leuke blog geschreven over hoe jij je eigen sushi kan maken; lees de blog hier!

Of wil je sushi maken overlaten aan de professionals? Bestel hier de sushi van Shiki Sushi Lounge!

 

Beste gast,

Op dit moment kunt u alleen online reserveren en niet telefonisch. Klik op de onderstaande knop om te reserveren en de beschikbaarheid per dag/tijdstip online in te zien.

Reserveer hier

Heeft u een algemene vraag, dan kunt u ons telefonisch bereiken via

Bel Shiki

Bel Shiki Bel Shiki
Bel Shiki Bel Shiki
Reserveer uw tafel Reserveer uw tafel
Shop Take-away & delivery