Welke sushi soorten zijn er?  

Wij van Shiki zijn natuurlijk echte sushiliefhebbers! Wij weten daarom ook ontzettend veel van sushi af. De vraag: ‘Hoeveel verschillende soorten sushi zijn er?’ klinkt ons dan ook niet onbekend in de oren. Het is daarom volkomen logisch dat je al die ingewikkelde namen van de verschillende sushi soorten niet uit je hoofd kent. Daarom vind je op deze pagina verschillende sushi soorten met naam!

 

Dus, geen paniek! Om van jou een echte sushi-expert te maken nemen we je mee door de verschillende soorten sushi rollen, zodat je bij het bekijken van ons menu niet eerst hoeft te Googelen. Dan kan jijzelf antwoord geven op de vraag: 'Welke sushi is lekker?' Wordt een echte sushi-expert na het lezen van deze blog en ontdek welke soorten sushi jij het lekkerste vindt! 

Wil je sushi bestellen, reserveren of ben je benieuwd naar onze menu kaart? Klik dan op onderstaande buttons!


RESERVEREN BEKIJK ONS MENU SUSHI BESTELLEN

Een van de meest bestelde sushi soorten | Uramaki

Uramaki is een van de meest bestelde sushi soorten in restaurants. Deze sushi wordt ook wel “inside-out” sushi genoemd, omdat de stukjes binnenstebuiten zijn gekeerd.

Uramaki sushi bestaat uit zeewier en sushirijst, waarbij het zeewier aan de binnenkant van de sushi zit. Het rijst aan de buitenkant wordt afgewerkt met sesamzaad of kuit. Door deze versiering krijgt de sushi vaak een kleurrijke uitstraling. Het is een sushi soort die meerdere ingrediënten bevat en vele combinaties kent. Zo zijn er tal van combinaties mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan de populaire California roll met krab, avocado, komkommer en masago.

Door de verschillende combinaties is dit is één van de redenen dat Uramaki sushi zo populair is. Er is voor ieder wel een sushi combinatie die aan alle voorkeuren voldoet.

Alle Uramaki Sushi

Soorten Sushi: Uramaki

Soorten sushi: Maki Hosomaki

De bekendste sushisoort | Maki/ Hosomaki

Maki is de bekendste sushisoort onder de sushikenners. Dit is de klassieke sushi hoe wij hem al heel lang kennen. Deze sushi soort bestaat vaak uit één ingrediënt aan de binnenkant, met daarom heen de rijst. Misschien vraag jij je af: 'Wat zit er om sushi heen?' De meeste sushi heeft als buitenkant het zeewier. Het zeewier wordt ook wel nori genoemd. De Maki sushi heeft ook zeerwier aan de buitenkant. De ingrediënten die voor de binnenkant worden gebruikt zijn vaak zalm, tonijn, krab, avocado, komkommer of ei. Met behulp van een bamboe-mat wordt de sushi opgerold tot een rol van ongeveer 3 tot 4 centimeter. Deze rol wordt vervolgens in 4 of 8 kleine stukjes gesneden. De naam Maki is afkomstig uit Japan en betekend letterlijk: gerold. Niet zo gek dus dat deze sushi met een rollende beweging wordt gemaakt!

Alle Hosomaki Sushi

Soorten sushi: Maki Hosomaki

Simpel maar lekker | Sashimi

Sashimi is een simpele sushi soort, waar vooraf niet een hele culinaire bereiding bij komt kijken. Het is een eenvoudige manier van klaarmaken van rauwe vis die met een zeer scherp mes in dunne plakjes wordt gesneden. De populairste sashimi’s zijn zalm en tonijn. Het gerecht wordt vaak geserveerd met een garnering van zeewier of salade, en wordt opgediend met sojasaus en wasabi.

Alle Sashimi Sushi

Soorten Sushi: Sashimi

Soorten Sushi: Nigiri (Maguro Tuffel)

Rauwe vis op een bedje rijst | Nigiri

Nigiri is een sushi soort waarbij een plakje rauwe vis op een bedje rijst wordt geserveerd. Het is de sushi soort met een topping van rauw vis. Net zoals bij de meeste sushi soorten zijn er meerdere combinaties mogelijk. Zo worden de Nigiri’s vaak besteld met zalm of met tonijn, maar er zijn ook wat specialere combinaties mogelijk, zoals Nigiri met rauwe makreel of rauwe zeebaars. Het is de bedoeling dat je probeert deze sushi in één hap op te eten, wat een uitdaging is omdat deze sushi groter is van omvang.

Alle Nigiri Sushi

Soorten Sushi: Nigiri (Maguro Tuffel)

Sushi in de vorm van een puntzakje | Temaki

Temaki wordt vaak herkend aan zijn kegelvormige uiterlijk en is gevuld met verschillende ingrediënten. Om deze sushi mooi te kunnen presenteren, is de vulling vanaf de bovenkant duidelijk zichtbaar gemaakt. Zo kun je goed zien om wat voor soort sushi het gaat en ziet dit er ook nog eens feestelijk uit op je bord. Het hoofdingrediënt van de sushi is het zeewier, waar het is ingerold. Dit noemen ze ook wel lollo rosso. De zeewierbladeren worden gevuld met verschillende ingrediënten naar jouw wens. Denk bijvoorbeeld aan de “spicy sake roll” die gevuld is met pittige zalm tartaar, avocado en komkommer. Nog een leuk feitje over deze sushi is dat je deze met de hand hoort te eten in plaats van met stokjes.

Alle Temaki Sushi

Soorten Sushi: Temaki

Soorten Sushi: Gunkan (Spicy Maguro)

Last but not least | Gunkan

Deze benaming van sushi is nog niet heel bekend. Het woord Gunkan betekent ook wel schip in het Japans. En, met veel fantasie zien wij in deze sushivorm ook daadwerkelijk een soort bootje. De kleine rol van sushi bevat een bodem van rijst met bovenop de vulling van bijvoorbeeld pittige tonijn tartaar of viskuit. Deze inhoud is samengebonden met het zeewier om alles goed bij elkaar te houden. Zo is er meer ruimte over voor extra topping.

Alle Gunkan Sushi

Soorten Sushi: Gunkan (Spicy Maguro)

Proef alle sushi soorten bij Shiki Sushi en Lounge

Loopt bij u het water ook al in de mond na het lezen van al deze verschillende sushi soorten? Kom dan snel deze heerlijke gerechten proeven in ons restaurant. Ons restaurant k vindt u in Rotterdam Alexander.  Laat u verassen over de Japanse keuken en wat deze allemaal voor u te bieden heeft. Met ons all you can eat concept geniet u onbeperkt van de verschillende sushi soorten, zonder enige tijdsdruk. Zo kunt u alles onbeperkt proeven. Kom in stijl dineren en geniet van de heerlijke sushisoorten! Reserveer vandaag nog of neem voor meer informatie contact met ons op!

Neem contact op

Beste gast,

Op dit moment kunt u alleen online reserveren en niet telefonisch. Klik op de onderstaande knop om te reserveren en de beschikbaarheid per dag/tijdstip online in te zien.

Reserveer hier

Heeft u een algemene vraag, dan kunt u ons telefonisch bereiken via

Bel Shiki

Bel Shiki Bel Shiki
Bel Shiki Bel Shiki
Reserveer uw tafel Reserveer uw tafel
Shop Take-away & delivery