Restaurant Shiki Sushi en Lounge FAQ

Veelgestelde vragen over ons restaurant

Wat houdt een all you can eat diner in?

Tijdens een all you can eat diner geniet u onbeperkt van een ruime keuze uit Japanse gerechten. Het voordeel aan ons concept is dat er geen tijdsdruk is en dat u via een tablet zelf uw gerechten kunt bestellen zodat u in een mum van tijd kunt genieten van alles wat u heeft besteld.

Is het nodig om te reserveren?

Hoewel het niet verplicht is om te reserveren, raden wij het wel aan om dit tijdig te doen. Zo voorkomt u eventuele teleurstellingen.

Hoeveel tijd hebben we om te eten?

Bij Shiki hanteren wij geen vaste zittijd. U kunt daarom zonder enige tijdsdruk genieten van een heerlijk diner. 

Zijn de drankjes inbegrepen?

Bij ons in het restaurant zijn de drankjes exclusief. Dit betekent dat de drankjes naast het all-you-can-eat menu moeten worden afgerekend.

Zijn de desserts inbegrepen?

Ja, op onze menukaart vindt u een selectie van de inbegrepen desserts.

Maken jullie gebruik van cadeaubonnen?

Ja, wij accepteren uitsluitend cadeaubonnen die van Shiki Sushi & Lounge afkomstig zijn. Deze zijn op dit moment alleen aan te schaffen bij ons op locatie.

Wordt er rekening gehouden met allergieën?

Ja, wij doen ons best rekening te houden met al uw wensen. Wij houden rekening met de 14 standaard allergenen. Ook houden wij rekening met zwangerschappen. Geef dit van tevoren aan zodat wij dit op tijd weten. Helaas kunnen wij geen rekening houden met dieetwensen met betrekking tot Halal, vegetarisch, avocado en knoflook.

Wat als ik te laat ben?

Wij adviseren contact met ons op te nemen zodra u weet dat u later zal zijn dan de tijd die u heeft gereserveerd.

Kan ik een voorkeurs tafel reserveren?

U kunt tijdens het reserveren altijd doorgeven wat u voorkeur heeft dan doen wij ons best om hier rekening mee te houden. Echter kunnen we u geen garantie geven m.b.t onze tafelplanning.

Is Shiki geschikt voor grote groepen?

U kunt bij Shiki terecht met grote groepen. Op onze website kunt u dan ook voor maximaal 10 personen reserveren. Wilt u met meer komen? Geen probleem, via de site kunt u het contact formulier invullen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Het is ook mogelijk zelf contact met ons op te nemen om uw wensen m.b.t. een grote groep te bespreken.

Is Shiki toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens?

Ja, Shiki is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Wij hebben echter geen invalide toilet beschikbaar. Wel verzoeken wij u om dit vooraf aan te geven zodat wij rekening kunnen houden met de tafelruimte.

Zijn jullie tijdens de feestdagen geopend?

Wij zijn over het algemeen op alle feestdagen geopend. Vaak met aangepaste tarieven, openingstijden, assortiment en/of in vorm van een actie afhankelijk van welke feestdag het is.

Dit wordt altijd vooraf aangegeven op de homepagina en bij de prijzen en openingstijden. Houdt daarom altijd deze pagina goed in de gaten.

Uiteraard kunt u ons voor dit soort vragen altijd mailen of bellen naar:

info@restaurantshiki.nl

010 72 00 856

Mag ik mijn huisdieren meenemen naar Shiki?

Nee, er mogen geen huisdieren meegenomen worden in het pand. Er kan af en toe wel een uitzondering gemaakt worden als het gaat om bijvoorbeeld een blinde geleidehond.

Hoe geef ik wijzigingen door over mijn reservering?

U kunt een wijzing m.b.t. uw reservering telefonisch doorgeven via 010-7200856.

Zijn er kinderstoelen aanwezig?

Ja, wij beschikken over een beperkt aantal kinderstoelen. Het is verstandig om tijdens de reservering door te geven dat u gebruik wilt maken van een kinderstoel.

Zijn er parkeerfaciliteiten bij het restaurant?

Ja, er bevindt zich op 1 minuut lopen van ons restaurant een gemeenschappelijke parkeergrage op het P+R-terrein Alexander. Meer hierover leest u in het parkeerbeleid.

Is het mogelijk om via het openbaar vervoer bij jullie te komen?

Ons restaurant is gelegen op loopafstand van het trein- en metrostation Rotterdam Alexander. Daarom is onze locatie ideaal om per openbaar vervoer te bezoeken.

Wat als ik teveel heb besteld en er eten over blijft?

Wij proberen het verspillen van eten zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom hanteren wij twee opties wanneer er eten over blijft. U kunt de overige gerechten meenemen tegen een stukprijs of wij hanteren een kostprijs per overgebleven gerecht als derving.

Is het mogelijk de rekening te delen?

Wij kunnen uw totaalrekening helaas niet opsplitsen per persoon of per consumptie/diner. U dient aan tafel het totaalbedrag van uw rekening in zijn geheel te verzamelen  en deze in één keer te  voldoen aan onze kassa.

Is het mogelijk op rekening te betalen?

Het is mogelijk om op rekening te betalen, wel hanteren wij hier verschillende voorwaarden voor zoals een kopie van een geldig identiteitsbewijs.

Ik heb een suggestie tip of andere vraag, waar kan ik terecht?

Mocht uw veel gestelde vraag er niet tussen staan of heeft u een tip of suggestie waardoor wij onze kwaliteit kunnen blijven waarborgen dan horen wij het graag. Neem contact met ons op via info@restaurantshiki.nl of bel ons via 010-7200856.

Vragen over sushi

Wat is sushi?

Sushi is een gerecht wat zijn oorsprong vindt in de Japanse keuken. Dit gerecht bestaat altijd uit gekookte rijst, en wordt vaak geserveerd met zeewier. De gerechten worden gecombineerd met ingrediënten als vis, zeevruchten, gebakken ei, kip, groenten en vruchten. 

Wat betekent Sashimi?

Het Japanse gerecht Sashimi is een gerecht bestaande uit verse, rauwe vis en schelpdieren die met een scherp mes in diverse dunne plakjes worden gesneden.

Welke soorten sushi zijn er?

Wij hebben de meest populaire sushi soorten voor u op een rij gezet: 

  • Sashimi: Een rauwe, dungesneden vis die zonder rijst wordt opgediend. Vaak wordt dit gerecht gegarneerd met zweewier onder de vis. 
  • Maki: In Europa is Maki de bekendste sushi soort. Onder Maki verstaan we een gerecht gemaakt van rijst, gevuld met vis, groente of gebakken ei, ingerold in zeewier. Vaak wordt deze sushi soort geserveerd in vier of acht stukjes.
  • Nigiri: Bij Nigiri wordt een stukje vis op een bedje van overheerlijke rijst gelegd. In de meeste gevallen is deze risjt warm. Deze sushi kan gegeten worden met de handen, en wordt vaak eerst lichtjes in de sojasaus gedipt. Het is normaal op dit gerecht met een hap op te eten.
  • Temaki: Deze sushi soort is ook vrij bekend vanwege het kegelvormige uiterlijk. Aan de bovenkant van de sushi is de vulling zichtbaar. Het hoofdingrediënt van deze sushi soort is zeewier, wat gebruikt wordt om de vulling bij elkaar te houden.  
  • Uramaki: In tegenstelling tot de Maki zit bij de Uramaki de rijst aan de buitenkant. Vaak wordt deze sushi gevuld met twee of meer vullingen. Deze vulling evenals het zeewier zit aan de binnenkant van de sushi. 
Is sushi gezond?

Over het algemeen is sushi een gezond gerecht, hoewel het wel afhankelijk is van het soort sushi. De sausjes en de bereiding van de sushi kunnen het geheel iets minder gezond maken, gezien de extra calorieën en vetten.

Wat is wakame?

Wakame is het groene zeewier wat vaak wordt gebruikt in sushi gerechten. Het olijfkleurige wier is eetbaar en wordt gevonden in verschillende zoutwater gebieden.

Waar wordt sushi van gemaakt?

Het hoofdingrediënt van sushi is meestal rijst. Onze sushi wordt bereid met verse producten die vaak afkomstig zijn uit de zee. Maar er worden ook veel sushi gerechten gemaakt in combinatie met andere ingrediënten zoals vlees, groente of ei. Daarnaast bevat de sushi vaak zeewier om alle ingrediënten bij elkaar te houden.

Waar komt sushi vandaan?

Sushi is afkomstig uit Zuidoost-Azië, waar een manier werd bedacht om vis te conserveren. Deze rauwe vis werd dan in rijst opgerold zodat het langer houdbaar was.  Sushi is dus oorspronkelijk geen Japans gerecht zoals vele mensen denken.

Beste gast,

Op dit moment kunt u alleen online reserveren en niet telefonisch. Klik op de onderstaande knop om te reserveren en de beschikbaarheid per dag/tijdstip online in te zien.

Reserveer hier

Heeft u een algemene vraag, dan kunt u ons telefonisch bereiken via

Bel Shiki

Bel Shiki Bel Shiki
Bel Shiki Bel Shiki
Reserveer uw tafel Reserveer uw tafel
Shop Take-away & delivery