10x Uramaki sushi soorten die je (waarschijnlijk) nog niet kent!

Sushi is misschien wel het bekendste gerecht uit de veelzijdige Japanse keuken, met veel variatie in de soorten die je op je bord geserveerd krijgt. Een van die soorten is Uramaki. Uramaki is een heel populaire sushi soort om te eten in een restaurant, die ook wel “inside-out” sushi wordt genoemd omdat de rijst aan de buitenkant van de roll zit. 
  
  
De meeste sushi liefhebbers zijn vaak al bekend met de populaire Uramaki California Roll en Dragon Roll. In dit blog vertellen we je alle in(side) en outs over de overige unieke Uramaki soorten die op het menu van Restaurant Shiki Lounge staan!

1 Sizzling Salmon

We starten met de heerlijke Sizzling Salmon: een Uramaki met zalmtartaar, komkommer, avocado, geflambeerde zalm, Nori poeder en Japanse mayonaise. Deze Uramaki is perfect voor de échte zalm liefhebber, door het flamberen van de zalm is deze deels gegaard - dit maakt de smaakbeleving van de sushi compleet!

2 Crispy Mayo 

De Crispy Mayo is een Uramaki sushi die qua textuur misschien wel het lekkerst is - bij de eerste hap weet je precies wat we bedoelen: deze sushi is heerlijk crunchy! De sushi roll is opgebouwd met japans beslag, Japanse mayonaise en masago.

sizzling salmon uramaki

Uramaki sushi rainbow

3 Rainbow Roll

Deze zachte, frisse en licht zoete Uramaki is een van onze favorieten. De Rainbow Roll bestaat uit huisgemaakte tamago, avocado, komkommer, Japanse mayonaise en is afgetopt met bieslook. Bovenop deze binnenstebuiten-roll liggen plakjes zalm, tonijn, zeebaars en garnaal. Elk stukje is uniek door de wisselende vis! 

Uramaki sushi rainbow

4 Kani Roll

De Kani Roll is een van onze meest unieke soorten Uramaki sushi. Deze roll is exclusief uitgebracht op de menukaart van Shiki Lounge vanwege de enorme vraag naar de combinatie. De samenstelling van deze populaire rol is licht romig, zoet en zacht van smaak - de roll is licht pittig voor een speelse kick! De Kani (krab), Atisa Cress, kewpie, gemarineerde zalmtartaar, komkommer en nori poeder vormen de perfecte combinatie voor een bijzondere sushi roll!

5 Tiger Roll

De koning van de jungle! Deze populaire roll barst van de unieke smaken; getopt met garnaal, krab mix en unagi saus is deze sushi roll een echte showstopper. De inhoud bestaat uit gefrituurde garnaal, ofwel tempura ebi, en oshinko. Oshinko is gemarineerde rettich - deze wortel geeft de Uramaki een lekkere kick. 

6 Sake Wasabi en Sake Mango

Deze twee sushi’s hebben één ding met elkaar gemeen: de ster van de show is de zalm! Met de Sake Mango beleef je een heerlijke zoete, romige en umami smaak, door de combinatie van rauwe zalm, mango, avocado en een vleugje roomkaas. Deze Uramaki sushi is getopt met Furikake, een mix van sesam en zeewier. 

De Sake Wasabi is een vergelijkbare sushi, een soort pittig zusje van de Sake Mango. Deze sushi heeft een vulling van avocado, komkommer, gebakken zalm en een vleugje wasabi. De roll is getopt met de welbekende Furikake.

7 Spicy Maguro

De Spicy Maguro Uramaki is een pittige sushi roll met gebakken tonijn, de Japanse 7-Spices geeft de roll de juiste kick. In combinatie met de romige avocado is deze Uramaki perfect in balans. Japanse 7-Spices bestaat uit chilipeper, Japanse peper, gember, zeewier, zwarte en witte sesamzaad en sinaasappelschil.  

8 Tuna Truffle

De laatste jaren is truffel enorm populair geworden, zo ook binnen de Japanse keuken. Geflambeerde tonijn gaat perfect samen met de unieke smaak van truffel. Deze sushi roll geeft je een extra kick door de Japanse 7-spices die we eerder voor je hebben omschreven. Dit is écht een van onze absolute favorieten.

tuna truffle truffel uramaki

9 Red Velvet

Voor een echt luxe gevoel kies je voor de Red Velvet Uramaki. Deze roll wordt gevuld met surimi krab, avocado en bieslook, en wordt getopt met gemarineerde rivierkreeft en bieslook. De rode kleur krijgt de Red Velvet roll van de rode masago, dit zijn garnaal eitjes. 

10 Unagi Bonito

Deze Uramaki, getopt met geflambeerde Unagi, is een van de favorieten van Shiki. De Unagi (paling) komt volledig tot zijn recht in combinatie met Unagi saus. De sushi is gevuld met avocado en tamago, een heerlijke huisgemaakte Japanse omelet. Bovenop de paling is deze sushi roll afgewerkt met bonito flakes, dit geeft een crispy textuur aan de roll. 

Benieuwd geworden naar de diverse sushi waar je bij Shiki Lounge van kan genieten? Ontdek hier het volledige menu en hier alle soorten sushi van Shiki. De bovenstaande gerechten zijn beschikbaar voor dine-in en afhaal/bezorging. We hopen je snel te mogen ontvangen!

Voor informatie over allergenen bekijk je het volledige menu, onder het informatie “i” icoon zijn de allergenen te vinden.

Beste gast,

Op dit moment kunt u alleen online reserveren en niet telefonisch. Klik op de onderstaande knop om te reserveren en de beschikbaarheid per dag/tijdstip online in te zien.

Reserveer hier

Heeft u een algemene vraag, dan kunt u ons telefonisch bereiken via

Bel Shiki

Bel Shiki Bel Shiki
Bel Shiki Bel Shiki
Reserveer uw tafel Reserveer uw tafel
Shop Take-away & delivery