5 x Leuke en originele sushi recepten

Bent u, net zoals de meeste mensen, ook helemaal weg van sushi? Dan zal u vast wel bekend zijn met de populaire sushisoorten, zoals de Maki/ Hosomaki, Nigiri, Uramaki, Temaki en Gunkan. Wij begrijpen dat u wel bent uitgekeken op die standaard sushi recepten, en nu juist een keer tijd wil maken voor sushi recepten die ontzettend leuk en origineel zijn. Wilt u verschillende soorten sushi maken? Bij het maken van de onderstaande sushi voorbeelden, blaast u iedereen omver en laat u men kennis maken met de nieuwste sushichef-kok in town… Daarmee bedoelen we natuurlijk uzelf!

Lees hieronder de vijf leuke en originele sushi recepten die u kunt creëren of bekijk het sushi maken fimpje! 

1. ‘Vuurspuwen’ met de dragon sushi roll

Geef meer pit aan uw sushi met de artistieke dragon sushi Roll. Dit sushi recept wordt vaak gezien als een waar kunstwerk, want stiekem is dat het eigenlijk ook wel. Bij het maken van deze sushicreatie, wordt u al vanaf de eerste stap meegenomen in een buitengewone ervaring. Begint het al heet te worden onder uw voeten? Wacht dan niet te lang en haal uw keukengerei uit de lades! Bekijk onderstaand filmpje voor uitleg over het maken van de dragon sushi rol. Dit sushi maken filmpje laat u precies zien hoe u de ‘draak’ tot leven kunt brengen.

Bron: YouTube-kanaal How To Make Sushi

2. Rol die Sushi burrito maarrr

De burrito, een welbekende naam in de street food scene. Bij de gedachte aan een burrito, zal men niet direct denken aan komkommer en zalm, maar juist aan gehakt en bonen. Hoe leuk is het dan ook om een creatieve versie van de originele burrito te maken? Zoals bijvoorbeeld een sushi burrito. Natuurlijk zijn er voor het maken van een sushi burrito vele recepten mogelijk. Zie het filmpje hiernaast over een sushi burrito recept waarbij er gebruik wordt gemaakt van onder andere zalm, avocado, komkommer en wortel. Laat het suhsi rollen maar beginnen!

Bron: YouTube-kanaal SORTEDfood

3. De enige echte sushitaart

Klinkt bij u de combinatie van sushi en taart ook als muziek in de oren? De sushitaart is een ware droom voor vele sushi- en taartliefhebbers. Met dit recept kunt u zelf de grootte van de taart bepalen. Zo zou u een kleinere variant van de sushitaart als voorgerecht kunnen gebruiken en de grotere variant voor een gezellig diner. Hoog tijd om de gasten kennis te laten maken met uw geweldige sushi creatie! Bekijk hiernaast de video die u uitleg zal geven over hoe u een sushi taart maakt. Dit recept bevat onder andere zalm, komkommer en avocado. Maar niet getreurd, u kunt ook gebruik maken van andere ingrediënten die beter aansluiten op uw wensen. Kortom, voor ieder wat wils!

Bron: YouTub-kanaal Sjoprz

4. De kleurrijke sushi donut

U zult wel denken, een donut in de vorm van een sushi of sushi in de vorm van een donut? Bij de tweede gedachte zit u op het juiste spoor. Het idee van de sushi donut is al door vele sushi chefs overgenomen. Zo kunt u de donut aankleden met verschillende toppings, zoals tonijn, komkommer en sesamzaad. Maar u kunt ook een variatie maken in verschillende soorten ingrediënten. Wees creatief, want niets is te gek! Daarnaast is dit recept ook leuk voor als u wilt schitteren op een feestje en de gasten wilt verrassen met de verschillende Japanse smaaksensaties. Kijk naar het filmpje hiernaast voor de twee verschillende sushi donut recepten!

Bron: YouTube-kanaal TabiEats

5. De verrukkelijke sushi burger

De laatste, maar zeker niet de minste de… sushi burger. De burger ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, maar is ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Klinkt als een win-win situatie, toch? In het onderstaande filmpje worden de ingrediënten zalm en avocado gebruikt, maar ook hier kunt u uw creativiteit de vrije loop laten gaan. Loopt het water bij u al in de mond? Bekijk dan onderstaande video voor de uitleg over hoe u een sushi burger kunt maken!

Bron: YouTube-kanaal TabiEats

Probeer verschillende soorten sushi recepten

Niets is leuker dan het uitproberen van verschillende soorten sushi recepten. Zoals bovenstaande voorbeelden laten zien, zijn de ingrediënten van sushi enorm veelzijdig en kunnen er ontzettend leuke creatieve creaties worden gemaakt . Nu is het tijd om uw eigen creatie te maken! Kiest u voor de sushitaart, sushi burrito, sushi donut of toch voor de sushi burger? Wij zijn ontzettend benieuwd! Vindt u bovenstaande recepten te veel moeite om te maken? Bestel dan uw sushi voor thuis of maak een reservering. Bekijk hier alvast onze menukaart.

 

 Online bestellen  Bekijk beschikbaarheid

Beste gast,

Op dit moment kunt u alleen online reserveren en niet telefonisch. Klik op de onderstaande knop om te reserveren en de beschikbaarheid per dag/tijdstip online in te zien.

Reserveer hier

Heeft u een algemene vraag, dan kunt u ons telefonisch bereiken via

Bel Shiki

Bel Shiki Bel Shiki
Bel Shiki Bel Shiki
Reserveer uw tafel Reserveer uw tafel
Shop Take-away & delivery