Hoeveel sushi stukjes eet je per persoon?

Op de vraag: Hoeveel sushi stukjes eet je per persoon? is het antwoord tussen de 12 en 18 sushistukjes. Dit komt omdat er meerdere factoren meespelen bij het bepalen hoeveel sushistukjes je op kan. Zo speelt het tijdstip van de dag, soort maaltijd en type sushi mee. Met deze factoren in gedachte kan je bepalen hoeveel sushi je per persoon serveert of besteld. Wil je nou precies weten hoeveel sushi je per persoon moet bestellen? Of ben je benieuwd of je zelf niet téveel sushi zelf eet? In dit artikel worden al je vragen beantwoord. Lees dus snel verder!

Hoeveel sushi per persoon

Hoeveel sushi eten de meeste mensen?

Sushi kan gegeten worden op verschillende momenten van de dag; tijdens de lunch, als tussendoortje of als avondeten. Als je ervoor kiest een complete sushi maaltijd te eten, voor bijvoorbeeld het avondeten en je bent met een grote groep, reken dan tussen de 12 en 18 stukjes per persoon. Tijdens de lunch mag er dus een lager aantal van 8 – 12 sushistukjes aangehouden worden. Als tussendoortje bepaal je het aantal sushistukjes natuurlijk zelf, maar hierbij kun je in je achterhoofd houden dat 12 stukjes dus als een volwaardige maaltijd wordt gezien. Hoeveel sushi voor 4 personen nodig is adviseren wij uit te gaan van 10 stukjes per persoon: 4 personen keer 12 sushistukjes zijn 48 sushistukjes. Ben je van plan om sushi te eten met minder mensen adviseren wij iets meer sushi per persoon te bestellen. Dus, hoeveel sushi er voor 2 personen nodig is: 2 personen keer 14 sushistukjes is 28 sushistukjes. 

Hoeveel sushi per persoon

Hoeveel sushi per persoon?

Naast het tijdstip van de maaltijd moet er ook gekeken worden naar het doel van de maaltijd. Is het een complete maaltijd óf dient het als snackje? Ook tussen de hoeveelheid eten tijdens lunch of het avondeten zit een verschil. Men eet tijdens de lunch meestal een kleinere maaltijd ten opzichte van de maaltijd bij het avondeten. Ben je van plan zelf sushi te maken? Sushi wordt meestal gemaakt in een grote rol, die vervolgens in kleinere stukjes wordt gesneden. Uit een rol worden meestal tussen de zes en acht sushistukjes gehaald. Uit één rol kun je dus voor één persoon genoeg sushistukjes halen voor bijvoorbeeld de lunch of als snack. Als je voor het avondeten sushi maakt eet men meer. Reken dus één tot 1,5 sushirol per persoon - afhankelijk van de maaltijd - wanneer je sushi gaat bestellen of zelf maken!

Sushi hoeveelheid

Hoeveel sushi stukjes

Hoeveel sushi stukjes bestellen?

Ook moet er gekeken worden naar de soort sushi. Er zijn verschillende soorten sushi, die naast dat ze variëren in smaak en ingrediënten, ook verschillen in formaat. Als je al de voorgaande factoren in acht hebt genomen kun je bepalen welke sushi je wil. Ga je voor een volledige maaltijd, dan is een variatie van verschillende sushistukjes het beste. Voor een snelle snack is een dubbele set van 3 stukjes hosomaki sushi geschikt, gecombineerd met nigiri of uramaki. Bij Shiki Sushi Lounge kun je tegenwoordig ook afhalen en sushi laten bezorgen. Wij bieden bijvoorbeeld verschillende sushischalen en boxen aan perfect voor elk gezelschap. Wil je sushi bestellen? Bezoek dan onze shop!

Wilt u zelf sushi maken? Bezoek dan dit artikel in onze kennisbank voor meer informatie! Wilt u ons menu bekijken of sushi bestellen? Klik dan op onderstaande buttons!

 BEKIJK ONS MENU SUSHI BESTELLEN

Hoeveel sushi stukjes

Is sushi gezond of niet?

Sushi bevat naast koolhydraten en wat suiker veel gezonde ingrediënten die omeag3-vetzuren en vitamine B12 bevatten. In zeewier en gember zit bijvoorbeeld een belangrijk mineraal en de variatie tussen de verschillende vis geeft veel gezonde stofjes af in je lichaam. Je kan sushi dus beter eten dan drie keer per week pizza of een hamburgermenu. Zolang het maar in mate gebeurd, zit je met sushi wel goed!

Is sushi gezond

Wil je toch lekker sushi eten maar dan zonder vis? Of lekker sushi blijven eten terwijl je zwanger bentBezoek dan onze kennisbank en lees nog veel meer leuke artikelen over sushi!

Wil je sushi bestellen? Bezoek dan onze online shop!

Beste gast,

Op dit moment kunt u alleen online reserveren en niet telefonisch. Klik op de onderstaande knop om te reserveren en de beschikbaarheid per dag/tijdstip online in te zien.

Reserveer hier

Heeft u een algemene vraag, dan kunt u ons telefonisch bereiken via

Bel Shiki

Bel Shiki Bel Shiki
Bel Shiki Bel Shiki
Reserveer uw tafel Reserveer uw tafel
Shop Take-away & delivery