SUSHI TIJDENS ZWANGERSCHAp

 

Ging uw hart ook sneller kloppen wanneer u te horen kreeg dat u geen sushi meer mag eten tijdens uw zwangerschap? Geen paniek, dit klopt voor een deel niet! U kunt namelijk wel sushi eten als u zwanger bent, echter kunt u niet alle sushi soorten eten. Op deze pagina treft u een overzicht aan van de heerlijkste sushi gerechten die u wel en niet kunt eten tijdens uw zwangerschap! Toch liever sushi eten tijdens uw zwangerschap, en wilt u sushi bestellen voor thuis? Via onderstaande knop heeft u binnen no-time onze overheerlijke sushi gerechten thuis!

RESERVEREN BEKIJK ONS MENU SUSHI BESTELLEN

De ‘beter-van-niet-sushi’ als u zwanger bent

Als u zwanger bent, is het beter van niet om sushi te eten met rauwe of gerookte vis, maar ook sushi met roofvissen en wilde paling wordt afgeraden. Ook shasimi bestaat vaak uit vaak dungesneden reepjes rauw vis. Tenzij u er absoluut zeker van bent dat de vis écht vers is, maar dat is natuurlijk altijd maar de vraag, kunt u rauwe vis eten. Toch wordt het afgeraden om rauwe vis te eten als je zwanger bent. Terugkomend op, welke sushi kunt u beter niet eten als u zwanger bent? Wij zullen u uitleggen waarom u het beter niet kunt eten en geven u een aantal voorbeelden van de verschillende ‘beter-van-niet-sushi-soorten’.

Sushi met rauwe vis

Sushi met rauwe vis, zoals de sake hosomaki en sake nigiri, kunnen de Listeria monocytogenes-bacterie bevatten. Een besmetting komt maar zelden voor, maar als u besmet raakt met de bacterie, kan dit nadelig gevolgen hebben voor u en uw ongeboren baby. Nu komt de grote vraag: wanneer weet u of de rauwe vis écht vers is of niet? Dit zal, in de meeste gevallen, een onbeantwoorde vraag zijn. Het is daarom verstandig om het risico niet te lopen en te kiezen voor een andere soort sushi, zoals sushi zonder vis. Shiki Sushi & lounge biedt u de mogelijkheid om ongestoord te kunnen genieten van sushi tijdens uw zwangerschap.

Zwanger sushi eten - verstandig?

Suhi tijdens de zwangerschap: ja of nee?

Sushi met gerookte vis

Niet alleen sushi met rauwe vis kan schadelijk voor uw ongeboren baby zijn, maar ook gerookte rauwe vis. De rauwe vis wordt wel verhit, maar wordt niet altijd tot boven de 70 graden. Daardoor kan het zo zijn dat er schadelijke bacteriën achterblijven. Een voorbeeld hiervan is gerookte vis die uit de koeling komt zoals paling en gerookte zalm. Het is dan ook beter dat u de Unagi Hosomaki laat staan.

Suhi tijdens de zwangerschap: ja of nee?

Sushi met roofvissen/ wilde paling

Roofvissen, wat zijn dat? Dit zijn vissen die andere vissen eten, zoals zwaardvis, koningsmakreel snoek, snoekbaars, haai, paling en tonijn.  Doordat zij andere vissen eten, kunnen de schadelijke stoffen zich opstapelen. Stoffen zoals dioxines en kwik, kunnen zich gaan nestelen in de placenta waardoor ze niet geschikt zijn voor consumptie tijdens de zwangerschap. Let dus op wanneer u bijvoorbeeld een spicy maguro eet, want ook tonijn uit blik is niet geschikt tijdens uw zwangerschap.

Side note: het is beter om de ‘fabriekssushi’, ook wel ‘supermarktsushi’ genoemd, te vermijden. Het heeft vaak kruisbesmetting, de bacteriën kunnen ook in de andere sushi terecht komen. Het is dus beter om deze niet te eten tijdens uw zwangerschap.

Welke sushi mag u dan wel eten als u zwanger bent?

Na te hebben benoemd welke sushi u beter niet kunt eten, komt het leukste gedeelte, namelijk welke sushi u wel kunt eten tijdens uw zwangerschap! Gelukkig zijn er tal van verschillende soorten sushi die u wel kunt eten als u zwanger bent. Heeft u al gedacht aan sushi zonder vis, verschillende soorten groentes en de lekkerste side-gerechten? Onze smaakpupillen beginnen al te prikkelen. Die van u ook?

Welke sushi is veilig om te eten als u zwanger bent?

Keuze is reuze, bij het beantwoorden van deze vraag. Onderstaand hebben wij een overzicht voor u gemaakt met daarop de (sushi)gerechten die u wel kunt eten tijdens uw zwangerschap. Zo kunt u kiezen voor gefrituurde sushi of gefrituurde garnalen als u zwanger bent, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden!

  • Zeewier (wakame) zeewiersalade, losse zeewier en sushi met zeewier, zoals wakame hosomaki, wakame temaki, wakame gunkan;

  • Tamago (omelet) sushi met omelet, zoals tamago nigiri en tamago hosomaki;
  • Avocado sushi met avocado, zoals avocado hosomaki, een handroll met avocado en avocado nigiri;
  • Kappa (komkommer) zoet zure komkommers en sushi, zoals kappa hosomaki;
  • Japans beslag (crispu) sushi gerechten, zoals crispy uramaki en crispy temaki;
  • Tori (gefrituurde kip) crispy tori salade, Japanse stijl gefrituurde kip(vleugels), kip teriyaki en sushi, zoals tori crisp uramaki;
  • Ebi (gefrituurde garnalen) sushi, zoals dragon rol (zonder masago) en gefrituurde garnalen.

Naast bovenstaande gerechten zijn main en- sidegerechten, zoals sojabonen, gefrituurde garnalen, gegrilde zalm, vegetarische mini loempia’s, gefrituurde aardappelkoekjes, gefrituurde zoete aardappelschijfjes en gebakken rijst/ groentes.

Mogelijkheden genoeg bij Shiki Sushi & Lounge

Zoals u ziet, zijn er genoeg mogelijkheden om op een veilige manier te kunnen genieten van een avondje sushi eten. Bekijk vooraf onze menukaart, zo kunt u al bepalen van welke sushi u het meeste gaat genieten! Wilt u vandaag nog reserveren? Vul dan onderstaande reserveringsformulier in!

BEKIJK ONS MENU SUSHI BESTELLEN

Beste gast,

Op dit moment kunt u alleen online reserveren en niet telefonisch. Klik op de onderstaande knop om te reserveren en de beschikbaarheid per dag/tijdstip online in te zien.

Reserveer hier

Heeft u een algemene vraag, dan kunt u ons telefonisch bereiken via

Bel Shiki

Bel Shiki Bel Shiki
Bel Shiki Bel Shiki
Reserveer uw tafel Reserveer uw tafel
Shop Take-away & delivery