Shiki Sushi & Lounge top 10 cocktails 

Cocktails, het favoriete drankje bij hogere temperaturen of tijdens een avondje weg. Zoet, zuur of bitter, elke cocktail heeft zijn eigen unieke signature. In de cocktailbar van Shiki Sushi en Lounge wordt elke cocktail met zorgvuldigheid bereid, om u te kunnen laten genieten van een ware smaakexplosie. Onze bartenders hebben een uitgebreide cocktailkaart voor u samengesteld, zo is er voor ieder wat wils. Maar, gezien de ruime keuze aan cocktails hebben wij voor het gemak een top 10 cocktail lijst opgesteld. Yummie!

 

Shiki’s top 10 cocktail lijst

 

Batida de Shiki

Een van onze favoriete cocktails is de Batida de Shiki cocktail. Deze no-nonsense cocktail bestaat grotendeels uit een basis van Sailor Jerry Rum. Dit geeft de cocktail een eigentijdse, klassieke ervaring mee. Wij combineren deze cocktail met kokos likeur, een vleugje ananassap en DeKuyper siroop, passievruchtpuree en limoensap. Deze combinatie maakt de kruidige cocktail tegelijkertijd fruitig en zoet.

Purple Mittens 

De Gin Tonic is voor veel mensen onvervangbaar. Maar, dan heb je de Purple Mittens nog niet geproefd! De Purple Mittens is een-en-al frisheid, met als hoofdingredient Bobby’s Gin. De combinatie met Firewater Tincture zorgt voor een frisse smaak. En als kers op de taart? Een vleugje Blue Curacao, Grenadine en limoensap voor een zoete toevoeging.

Mojito

De ultieme klassieker. De Mojito kent zijn oorsprong in Cuba, waarbij er zelfs een mogelijkheid is dat deze cocktail op de suikerplantages is ontstaan. Bij Shiki combineren wij verschillende ingrediënten, zoals suikerwater, limoen, soda en munt, zodat we de perfecte combinatie tussen fris en zoet kunnen creëren. Deze klassieker is dan ook geschikt voor elke aangelegenheid.

Old Fashioned

Durf jij het aan? De Old Fashioned is een cocktail die zeker in deze top 10 thuis hoort. Want, hij veroverd menig smaakpupillen zonder te veel poespas. Deze authentieke cocktail bestaat voor een groot deel uit Bourbon, gecombineerd met suikerwater en een vleugje Angosture Bitter. Bij Shiki serveren wij deze klassieker met een sinaasappelschil. Het resultaat? Een overheerlijke cocktail met een sterke, maar licht zoete smaak.

Pornstar Martini

Classy en subtiel, zo omschrijven wij onze Pornstar Martini. Met roots in Australië veroverd deze cocktail menig vrouwen- en mannen harten. De zoete, romige en fruitige smaakt komt door de combinatie tussen Ketel One Vodka, passievruchtpuree, vanille siroop, ananassap en limoensap. Om de smaakpupillen elke keer weer te triggeren serveren wij deze favoriet altijd met een shot prosecco.

Amaretto Sour

We love it! De Amaretto Sour doet zijn naam eer aan. De cocktail bestaat grotendeels uit (je raad het al): Ameretto. Deze likeur is op smaak gebracht met verfijnde amandelen en bevat tevens subtiele hints van zoete vanille. Bij Shiki vullen wij de Ameretto aan met suikerwater, limoensap en eiwit, waarna wij de cocktail garneren met sinaasappelschil en kersen.

Mandarine Napoleon

Zoals we al eerder hebben beschreven heeft elke cocktail zijn eigen signature. Zo ook onze Mandarine Napoleon cocktail. Door de diversiteit aan ingrediënten verdient deze cocktail zeker een plekje in onze top 10 cocktail lijst! De cocktail bestaat voor een groot deel uit Mandarine Napoleon Likeur, en wordt gemixt met Kway Feh Lychee likeur, Fernet Branca, limoensap en eiwit. Ofwel, een échte smaaksensatie. Het resultaat? Een overheerlijke frisse, zoete en romig zurige smaak.

Negroni 

Het nichtje van de Purple Mittens, maar dan net anders! Anno 2019 is de Negroni cocktail helemaal trending. Verhalen gaan de rondte dat deze cocktail in 1919 is bedacht in het plaatsje Florence. De mix van Tanueray Gin, Martini Rosso en Campari geeft de cocktail een roze kleur. Maar vergis je niet, de cocktail heeft namelijk een sterke, bittere maar licht zoete smaak.

Japanese Forrest Fruits

Bij Shiki Sushi en Lounge serveren wij als Japans restaurant overheerlijke Japanse gerechten. Daar mag dus ook een typisch Japanse cocktail niet ontbreken. Deze Japanese Forest Fruits cocktail is een all-round cocktail met een Japanse twist. Geniet van de combinatie tussen suikerwater, limoensap, DeKuyper blackberry likeur, frambozen en mint.

Ikigai

Last, but certainly not least, de Ikigai cocktail. Ook deze cocktail kent zijn roots in Japan, en is gebaseerd op de Japanse Ryoma rum. Deze iets wat donkere rum is rijk aan vanille en caramel noten. Samen met de St. Germain Elderflower, Pandan siroop, Crème de Mure en verschillende bitters heeft deze cocktail een romige, zoete maar licht zurige smaak.

 

Heb jij al trek gekregen in een van deze overheerlijke top 10 cocktails? Dat begrijpen wij! Kom gerust langs om een van bovenstaande cocktails te proeven, of combineer jouw bezoek aan onze cocktail bar met een bezoekje aan ons Japanse restaurant in Rotterdam.

 

Maak hieronder snel een reservering en ervaar de Shiki experience!

 

 

Beste gast,

Op dit moment kunt u alleen online reserveren en niet telefonisch. Klik op de onderstaande knop om te reserveren en de beschikbaarheid per dag/tijdstip online in te zien.

Reserveer hier

Heeft u een algemene vraag, dan kunt u ons telefonisch bereiken via

Bel Shiki

Bel Shiki Bel Shiki
Bel Shiki Bel Shiki
Reserveer uw tafel Reserveer uw tafel
Shop Take-away & delivery