Wat voor vegetarische sushi bestaat er?

Steeds meer mensen kiezen voor een verantwoorde maaltijd, ook in restaurants. Bij Shiki kunt u genieten gezonde en heerlijke hapjes in de vorm van vegetarische sushi. Deze sushi bevat geen vlees of vis en is dus geschikt voor vegetariërs om te eten. Bekende vegetarische sushi opties bestaan uit tofu, omelet, komkommer en avocado. Ook zijn er vegetarische pokebowls, die bestaan uit een rijstbasis, verse groentes en vleesvervangende proteine, zoals gemarineerde tofu of sojaproducten.

Waarom kiezen voor vegetarische sushi? De populariteit van vegetarische opties is in de afgelopen 5 jaar erg gestegen. Dit komt door de positieve klimaatimpact die vegetarische sushi kan hebben. Daarnaast kiezen bepaalde mensen er voor om geen vlees of vis te eten. Zo kunnen vegetariers nog steeds de volle smaken van Japan ervaren.

BEKIJK ONS MENU vegetarische sushi bestellen

Vegan sushi

Naast vegetarische sushi bestaat er ook vegan sushi. Dat betekent dat er geen dierlijke ingredienten worden gebruikt, zowel geen vlees of vis als ei of zuivel. Ook bij Shiki zijn er een aantal vegan opties als het aankomt op sushi keuze, zoals avocado sushi en komkommer sushi (nigiri). Deze stukjes sushi bestaan uit rijst, zeewier en komkommer of avocado, en bevatten dus geen dierlijke producten. Zo kunnen veganisten nog steeds genieten van de Oosterse smaken die Shiki te bieden heeft. 

Maar waarom zou men eigenlijk vegan sushi eten? Er zijn meerdere voordelen aan het eten van vegan in plaats van vegetarisch. Zo is vegan eten erg gezond en worden er geen dierlijke producten in het eten gebruikt, waardoor je een 100% diervriendelijke maaltijd eet. 

Vegetarische sushi

Pescotarisch eten

Pescotarisch eten

Naast vegetariers en veganisten is er nog een onderscheid te maken in het dieet dat mensen kunnen aanhouden. Pescotariers namelijk, die geen vlees eten maar wel vis. Er zijn meerdere redenen dat iemand deze eetwens heeft, zoals vanuit een dieet om gewicht te verliezen, of om de veehouderij niet te steunen. 

Gelukkig zijn er voldoende opties als het aankomt op pescotarische sushi. Zoals veel mensen weten bestaat de meeste sushi uit rijst, zeewier en vis, wat perfect te eten is voor een pescotarier. Hierdoor kunnen pescotariers de Aziatische genotten volop beleven.

Pescotarisch eten

Benieuwd geworden naar onze vega(n) sushi?

BEKIJK ONS MENU Vega(N) sushi bestellen

Beste gast,

Op dit moment kunt u alleen online reserveren en niet telefonisch. Klik op de onderstaande knop om te reserveren en de beschikbaarheid per dag/tijdstip online in te zien.

Reserveer hier

Heeft u een algemene vraag, dan kunt u ons telefonisch bereiken via

Bel Shiki

Bel Shiki Bel Shiki
Bel Shiki Bel Shiki
Reserveer uw tafel Reserveer uw tafel
Shop Take-away & delivery