Viskuit; Wat zijn toch die oranje viseitjes op je sushi? 

Voor de meeste mensen die wel eens sushi eten zal de vraag niet onbekend zijn. Wat ben ik nou eigenlijk precies aan het eten? Is dit kaviaar? Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk nee. Viseitjes sushi wordt meestal niet gemaakt met kaviaar. Kaviaar is namelijk afkomstig van de steur, een vis die deze zwarte pareltjes in overvloed met zich meedraagt. Omdat de steur niet zo veel voorkomt, zijn de eitjes extra zeldzaam en daarom veel te duur om op een lekker stukje sushi te eten. In plaats daarvan worden er andere viseitjes geserveerd.

Wat voor kaviaar alternatief is er voor sushi?

Sushi siseitjes zijn afkomstig van andere vissen die eitjes met zich meedragen. Deze vissen zijn minder bedreigd dan de steur en kunnen daarom goedkoper worden gevangen. ‘Imitatie’ kaviaar komt bijvoorbeeld van de lompvis, waarbij de eitjes zwart worden gekleurd om te lijken op kaviaar. Maar de oranje viseitjes bovenop de sushi die je in een sushi restaurant kunt eten komen van andere vissen vandaan.

Viseitjes sushi

Viskuit sushi

Wat zijn de oranje viseitjes op sushi dan?

Er zijn vier oranje viseitjes te onderscheiden. Allereerst heb je de viseitjes afkomstig van de zalm. Zalmeitjes zijn de grotere viseitjes, fel oranje van kleur en hebben een licht zoute smaak met een fijne zachte structuur. Deze viseitjes worden meestal bovenop een sushi stuk geserveerd, in het Japans is dit ikura sushi. Vervolgens heb je tobiko eitjes. Tobiko is bestaat uit kleinere eitjes afkomstig van de japanse vliegende vis. Deze sushi kan ook bovenop een stuk sushi terecht komen, maar jij kent hem waarschijnlijk als de oranje stukjes waar de california roll in gerold wordt. Dan heb je orange masago. Masago zijn hele kleine eitjes van de spiering. Deze kleine vis zorgt voor fijne eitjes die op een stuk sushi terecht kunnen komen als garnering of als vervanger voor tobiko viseitjes. Als laatst heb je ebiko. Dit zijn eigenlijk geen eitjes van een vis, want ze zijn afkomstig van de garnaal. Desalniettemin zijn deze eitjes het ook waard om te eten, vooral in onze gunkan sushi.

Viskuit sushi

Benieuwd geworden naar onze viseitjes sushi?

BEKIJK ONS MENU sushi bestellen

Beste gast,

Op dit moment kunt u alleen online reserveren en niet telefonisch. Klik op de onderstaande knop om te reserveren en de beschikbaarheid per dag/tijdstip online in te zien.

Reserveer hier

Heeft u een algemene vraag, dan kunt u ons telefonisch bereiken via

Bel Shiki

Bel Shiki Bel Shiki
Bel Shiki Bel Shiki
Reserveer uw tafel Reserveer uw tafel
Shop Take-away & delivery